Home > Analys: Köpsignal utlöst i EnQuest PLC.

Analys: Köpsignal utlöst i EnQuest PLC.

EnQuest PLC är har efter ett kursfall på 83 % brutit sig loss på ovansidan från en bottenformation. Eventuell avstämning av stödet mellan 5.80 – 6.00 kr utgör en attraktiv ingångsnivå för ett köp.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

EnQuest aktien misslyckades att forcera tidigare toppnotering i juli 2014 vilket bildade en större dubbeltopp. Detta gav negativa signaler och aktien föll därefter med hela 83 % till en lågpunkt på 2.67 kr i mitten av januari 2015. Aktien har efter denna lågpunkt handlats i ett sidledes intervall mellan 4.30 och 6 kr. I slutet av förra veckan bröts detta intervall på ovansidan vilket utlöst en köpsignal och ökar oddsen att detta intervall utgjort en bottenformation.

On balance volume indikatorn som visar förhållandet mellan uppgångsvolym och nedgångsvolym har redan brutit igenom tidigare topp vilket stödjer fortsatt uppgång i aktien. Vi har en positiv grundinställning så länge som utbrottet förblir intakt och ser en rekyl ned till som lägst 5.80 kr, som en attraktiv ingångsnivå för ett köp mot i första hand 8.50 kr. Nödutgången placeras förslagsvis under 5.40 kr.

Skulle mot förmodan aktien etablera sig under 5.80 kr har risken för ett falskt utbrott ökat och förväntan är i detta fall fortsatt nedgång mot stödet runt 5.30 kr. Detta scenario anses i dagsläget som osannolikt.

Aktien handlas under det långsiktigt fallande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är sidåtgående. Närmaste stöd finns inom intervallet 5.80 till 6 kr. Motstånd finns vid 8.30 följt a v 9 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ENQ.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto