Home > Analys: Köpsignal utlöst i Fabege.

Analys: Köpsignal utlöst i Fabege.

Fabege aktien utlöste under torsdagen en köpsignal från en kraftansamlingsfas. Eventuell återtest av 131-132  kr  ovanifrån utgör en fördelaktig köpnivå.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Fabege aktien handlas i en långsiktigt stigande trendkanal där aktien sedan februari handlats i en sidåtgående trend mellan 111.70 och 131.50 kr. Ett test av intervallbotten i samband med börsfrossan i slutet av augusti ledde till en initial köprespons som åtföljdes av en grön candlestick dagen efter, vilket ökade oddsen för fortsatt uppgång för ett test av motsatt sida d.v.s. intervalltaket.

Under onsdagen testades intervalltaket vilket resulterade i ett kraftfullt utbrott under tilltagande omsättning med en stängning på dagshögsta. Detta har utlöst en köpsignal med ett prisobjektiv på skillnaden mellan taket och botten av det tidigare handelsintervallet vilket indikerar fortsatt uppgång mot 151 kr, vilket även sammanfaller med en naturlig vändningsnivå i form av kanaltaket. Så länge som aktien noteras ovanför 131.50 kr är detta det förväntade utfallet.

Vi rekommenderar ett köp på rekyl mellan 131 – 132 kr. Nödutgången placeras förslagsvis under 127 kr. Målkurs sätts till 150 kr.

Skulle aktien visa svaghet genom att signifikant stänga under utbrottsnivå d.v.s. 131.50 kr har risken ökat för ett falskt utbrott med åtföljande nedgång.

Aktien handlas ovanför det långsiktigt stigande MA 200 runt 122 kr. Det kortsiktiga 40 dagars glidande medelvärde har nyligen vänt uppåt. Närmaste stöd finns runt 131.50 följt av 125 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol FABG.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto