Home > Analys: Köpsignal utlöst i Hexpol.

Analys: Köpsignal utlöst i Hexpol.

Hexpol har utlöst en köpsignal i samband med en forcering av kanaltaket i den medellånga trenden. Så länge som utbrottet förblir intakt d.v.s. en etablering ovanför 87.50 kr är förutsättningarna goda för ett test av tidigare toppnotering vid 102 kr.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Hexpol aktien handlas i en långsiktigt stigande huvudtrend sedan februari 2009.

I slutet av 2014 och början av 2015 uppvisade aktien en trendaccelerering på ovansidan vilket var en positiv utveckling samtidigt som det indikerade början av slutet av en rörelse då aktien kommit på en mycket sträckt nivå i jämförelse med de långsiktiga jämviktsvärdet, MA 200. Denna överköpthet har det senaste året helt utraderats då aktien under större delen av 2015 visat på en sidåtgående utveckling.

I början av 2016 forcerades MA 200 signifikant på nedsidan men aktien bottnade ovanför det långsiktiga stödet i form av kanalbotten i den stigande huvudtrenden, vilket gav stöd för en trendvändning uppåt. De senaste veckorna har aktien tagit sig upp och testat MA 200 underifrån vilket initialt agerade som ett starkt motstånd. Detta utgör en viktig referensnivå som måste hålla för att möjliggöra ett test av tidigare toppnotering på 102 kr.

Då aktien brutit taket i den medellånga trenden samtidigt som aktien etablerats ovanför MA 200 är oddsen goda för vidare uppgång och test av 102 kr. Risken i form av en stoploss kan placeras snävt i förhållande till potentialen för vidare uppgång, gör att vi föreslår ett köp på rekyl runt 88 kr. En stoploss placeras förslagsvis vid en stängning under 85 kr. Målkurs sätts till 101.50 kr.

Aktien handlas under det långsiktigt sidåtgående 200 MA.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol HPOL B.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto