Home > Analys: Köpsignal utlöst i Lifco.

Analys: Köpsignal utlöst i Lifco.

Lifco aktien har sedan introduktionsdagen i november handlats i en stigande huvudtrend. Aktien bröt under tisdagen konsolideringstaket vilket utlöst en ny köpsignal.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Lifcokoncernen bedriver verksamhet inom sex affärs-områden och har internationellt marknadsledande positioner. Affärsområdena är Dentalprodukter, Maskiner och verktyg,
Sågverksutrustning, Kontraktstillverkning, Inredningar till servicefordon samt Miljöteknik.

Aktien introducerades på Stockholmsbörsen den 21 november och var en omedelbar succé då aktien steg med hela 32 % under dagen efter att ha övertecknats sju gånger. Aktien steg som högst till 147.40 kr i början av januari och bottnade ur ett par veckor senare runt 127 kr.

Aktien har därefter handlats i en stigande trend som varvats med perioder av sidledes konsolideringar för att justera sentimentet och möjliggöra nya sunda uppgångsfaser. I slutet av februari forcerade aktien motståndet vid 145 kr vilket utlöste en köpsignal. Det positiva utbrottet bekräftades kort därefter då aktien testade 145 kr nivån ovanifrån vilket omvandlats till ett stöd.

Aktien står nu inför ett liknande scenario då aktien under tisdagen bröt motståndet runt 156.50 kr.

Skulle aktien kortsiktigt toppa ur och inleda en mindre rekyl ned mot 156.50 kr som omvandlats till ett stöd, utgör detta en fördelaktig ingångsnivå för ett köp. Stoploss placeras förslagsvis under 152 kr. Målkurs sätts konservativt till skillnaden mellan taket och botten av konsolideringsintervallet vilket ger en uppgångspotential mot 170 kr.

Då aktien inte har några naturliga vinsthemtagningsnivåer att navigera efter har aktien bästa möjliga förutsättningar för en bestående uppgång.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol LIFCO B.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto