Home > Analys: Kraftfull köpsignal utlöst i Lundin Mining

Analys: Kraftfull köpsignal utlöst i Lundin Mining

Lundin Mining bröt under fredagen motståndet vid 29.50 kr under ökad omsättning och utlöste en köpsignal. Prisobjektivet i köpsignalen är i närheten av tidigare toppar runt 36 kr vilket ger god potential på ovansidan.

Lundin Mining är ett multinationellt mineral bolag med verksamhet i Sverige, Irland, Spanien, Portugal, Demokratiska republiken Kongo, och Ryssland.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är svagt fallande. Det kortare glidande medelvärdet i form av 40 dagars glidande medelvärde är starkt stigande. Närmaste motstånd finns runt tidigare toppar vid 35 samt 37 kr. Stöd finns vid det tidigare motståndet vid 29.50 kr , samt 28 och 27 kr.

Lundin Mining har de senaste månaderna utvecklats väl på börsen efter att aktien visat en högre lägsta notering i juni månad. Ett bredare handelsintervall mellan 24 till 29.50 kr har bildats vilket forcerades på ovansidan under fredagens handel under ökad omsättning. En köpsignal har utlösts och den förväntade uppgången är skillnaden mellan botten och taket i handelsintervallet vilket ger en potentiell målkurs på nära 36 kr.

Aktien handlas på Svenska börsen med symbol LUMI

Vi har tidigare varit positivt inställda till aktien då mining sektorn som helhet verkat visa en större vändning. De positiva signalerna har nu bekräftats då aktien utlöste en köpsignal. Vi ser en god möjlighet till ett köp runt 30 kr med en stop loss på 26 kr.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto