Home > Analys: Köpsignal utlöst i MEDA A

Analys: Köpsignal utlöst i MEDA A

MEDA A har nyligen forcerat en längre tids handelsintervall på ovansidan och utlöst en köpsignal. Prisobjektivet indikerar en fortsatt uppgång i närheten av tidigare toppnotering runt 89 kr.

MEDA-aktien har ett P/E på 26.7 vilket är betydligt högre än bransch genomsnittet på 15.60 Utdelningen är 2.25 kr per aktie vilket ger en direktavkastning på 2.8 %, vilket är lägre än bransch snittet på 4.66 %. Vinst per aktie är 3.03 kr.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är sidåtgående. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde har börjat stiga. Motstånd finns vid tidigare topp runt 89 kr. Stöd finns vid 78 kr följt av 70 kr.

MEDA A aktien är en mycket volatil aktie som visat på explosiva uppgångar följt av lika tvära kast på nedsidan. Aktien passar utmärkt för swing trading med kortare tidshorisont på upp till någon vecka.

En köpsignal utlöstes under maj månad vilket ledde till en kraftfull uppgång under ett par dagars tid. Aktien är nu i ett liknande läge då en köpsignal har utlösts från en längre tids kraftansamling mellan stöd nivån runt 70 kr och motståndsnivån runt 78 kr. Ett potentiellt prisobjektiv är skillnaden mellan botten och taket i handelsintervallet vilket ger en målkurs i närheten av tidigare topp.

Skulle aktien de kommande dagarna återtesta utbrottsnivån runt 78 kr, vilket omvandlats till ett stöd, uppstår ett kortsiktigt köpläge med attraktiv riskprofil. Vi rekommenderar ett köp mellan 78-79 kr med en stoploss på 77 kr och en målkurs på 88 kr.

I ett längre perspektiv måste aktien forcera tidigare toppnivå runt 89 kr med god marginal för att vi skall hoppas på en trendande rörelse upp mot tidigare all time highs runt 128 kr.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto