Home > Analys: Köpsignal utlöst i Millicom.

Analys: Köpsignal utlöst i Millicom.

Millicom aktien utlöste under gårdagen en köpsignal från en dubbelbotten formation. Prisobjektivet indikerar en uppgång mot 760 kr. Eventuell rekyl ned i närheten av 641 kr som omvandlats till ett stöd utgör en fördelaktig ingångsnivå för ett köp.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Millicom aktien har varit en underpresterare på börsen men har med gårdagens kraftfulla utbrott genom motståndet runt 640 kr från en större dubbelbotten, visat att aktien gjort sig startklar för en period med en mer trendande rörelse. Utbrottet är signifikant då omsättningen ökade kraftfullt vid utbrottet, samtidigt som aktien haft gott om tid på sig att samla kraft i den tidigare konsolideringsfasen som varat nästan ett åt. Det är vidare positivt att aktien steg hela 9.25 % och stängde i övre delen av candlestick, detta är en tydlig indikation att köparna fått övertaget.

Prisobjektivet, vilket är skillnaden mellan taket och botten av det tidigare handelsintervallet indikerar en uppgång mot 760 kr, vilket även sammanfaller med motstånd i form av toppar från 2011-2012.

I vanlig ordning rekommenderas ett köp på rekyl ned det tidigare motståndet som omvandlats till ett stöd mellan 640-650 kr. Nödutgången placeras förslagsvis under 620 kr. Målkurs sätts konservativt till 755 kr.

Aktien handlas över det långsiktigt sidåtgående 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är starkt stigande. Närmaste stöd finns vid runt 640 kr. Motstånd finns vid tidigare toppnoteringar runt 690 kr samt 760 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol MIC SDB.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto