Home > Analys: Köpsignal utlöst i Orexo.

Analys: Köpsignal utlöst i Orexo.

Orexo aktien utlöste under gårdagen en köpsignal i samband med ett utbrott från en mindre kraftansamlingsfas. Första anhalt på ovansidan finns runt 78 kr följt av 84.50 kr.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Vi har den senaste tiden haft en positiv inställning till Orexo då aktien visat tecken på en botten efter ett flertal test av stödet i den fallande trendkanalen. Detta har åtföljts av en acceptans av högre priser i form av en mindre konsolidering, en bra bit ovanför de tidigare bottennoteringarna.

Därefter har en mindre huvudskuldra botten formation bildats vilket indikerar att aktien gjort sig redo för starten av en återhämtning av det tidigare kraftiga kursfallet. Under gårdagen stärktes uppgångsscenariot ytterligare då aktien forcerade motståndet runt 63.75 kr i form av nacklinjen vilket ger en indikativ uppgångspotential mot 84.50 kr, vilket sammanfaller med ett tidigare motstånd.

Vi köp rekommenderar återigen aktien och ser en idealisk ingångsnivå i en mindre rekyl ned för ett återtest av 64-64.50 kr ovanifrån. Nödutgången placeras förslagsvis under 59 kr.

Skulle aktien mot förmodan etablera sig under utbrottsnivån är detta ett svaghetstecken men det är först vid en passering av 59 kr på nedsidan som ett falskt utbrott bekräftas.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är fallande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är stigande. Närmaste motstånd finns vid 63.75, 77.95 samt 84.75 kr. Närmaste stöd runt 54 följt av 50 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ORX.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.