Home > Analys: Köpsignal utlöst i PledPharma…

Analys: Köpsignal utlöst i PledPharma…

PledPharma utlöste under onsdagens handel en köpsignal då aktien lyckats forcera motståndet runt 32.60 kr från en bottenformation. Eventuell avstämning ovanifrån utgör en fördelaktig ingångsnivå för ett köp.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

PledPharma har haft en minst sagt miserabel börsutveckling efter att aktien bildat ett gap i samband med positivt nyhetsflöde.  Stängningskursen den 27 mar var 33 kr. Dagen därpå öppnade aktien på 51 kr, visade en högsta notering på 53.60 kr för att stänga på 39.70 kr. Aktien har därefter handlas ned till en lågpunkt på 26.50 kr för att därefter under två månader handlas mellan 29 och 32.60 kr.

Detta intervall är sannolikt en bottenformation där aktien nyligen utlöst en köpsignal i samband med en stängning ovanför motståndet runt 32.60 kr. Minsta motståndet har med utbrottet skiftat uppåt vilket i praktiken innebär att det är lättare för aktien att stiga än sjunka. Så länge som aktien håller sig ovanför utbrottsnivån har vi en positiv grundinställning där vi ser fortsatt uppgång mot i första hand 36.60 kr.

Vi rekommenderar ett köp på rekyl mellan 32.60 och 33 kr. Målkurs sätts konservativt till 36.50 kr. Nödutgången placeras förslagsvis under 31.60 kr.

Aktien handlas över det stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är stigande. Närmaste stöd finns runt 32.60. Närmaste motstånd runt 36.60 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol PLED.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto