Home > Analys: Köpsignal utlöst i Rottneros.

Analys: Köpsignal utlöst i Rottneros.

Rottneros har efter en positiv motreaktion vid MA 200 brutit uppåt från en mindre kraftansamlingsfas vilket utlöst en köpsignal. Eventuell avstämning ovanifrån utgör en fördelaktig ingångsnivå för ett köp.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Rottneros aktiens befinner sig i en långsiktigt stigande trend definierat som ett stigande jämviktsvärde, MA 200. I likhet med ett flertal av storbolagen visade aktien en acceleration i uppgången strax efter årsskiftet vilket tog aktien upp på en sträckt nivå i jämförelse med MA 200. Aktien var hela 40 % ovanför MA 200 vilket kan jämföras med tidigare toppnotering på runt 44 %. Vid höga värden indikeras ett starkt behov av en lugnare utveckling för att jobba bort det överköpta läget och möjliggöra en ny uppgångsfas. Aktien har enligt förväntan, visat en rekyl från detta extremvärde vilket tagit aktien ned för en avstämning av MA 200.

Efter en initial positiv motreaktion bekräftades köpstyrkan då aktien vid ett återtest av MA 200 snabbt handlades upp. Förra veckan bröt aktien en mindre kraftansamlingsfas ovanför MA 200 vilket utlöst en köpsignal, i en förmodad rörelse på väg mot tidigare toppnotering.

Vi ser en fördelaktig ingångsnivå för ett köp vid ett återtest av 6.15 kr som omvandlats till ett starkt stöd. Nödutgången placeras förslagsvis under 5.65 kr. Målkurs sätts konservativt till 7.25 kr.

Aktien handlas över det stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är sidåtgående. Närmaste stöd finns runt 6.10 kr. Motstånd finns vid 6.95 följt av 7.30 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol RROS.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto