Home > Analys: Köpsignal utlöst i Tobii.

Analys: Köpsignal utlöst i Tobii.

Tobii aktien forcerade under veckan motståndet vid 59.30 kr vilket utlöst en köpsignal. Närmaste anhalt på ovansidan finns vid 64 följt av 68 kr.

Tobii är verksamt inom eyetracking, på en global marknad. Eyetracking är en teknik som gör det möjligt för datorer att veta var användare tittar. Företaget har tre affärsområden, Tobii Dynavox, Pro, samt Tech.

Aktien introducerades på Stockholmsbörsen den 24 april 2015 och har efter en toppnotering på 87.10 kr i december 2015 fallit tillbaka till som lägst 41.50 kr i mitten av februari där en hammer vändnings candlestick bildades. Förra veckan bröt aktien uppåt från en symmetrisk triangelformation där aktien samlat kraft de senaste tre månaderna. Vid utbrottet ökade omsättningen betydligt och aktien stängde i närheten av vecko högsta vilket tydligt signalerar att köpare hittat tillbaka till aktien.

Entré köp
59.30kr
Målkurs
68kr
Nödutgång
57kr

En idealisk ingångsnivå för ett köp är ett återtest av det tidigare motståndet vid 59.30 kr. En stoploss placeras i detta fall till 57 kr. Målkurs sätts till 68 kr.

Skulle aktien visa svaghet genom att falla tillbaka under 59.30 kr som omvandlats till ett stöd följt av vidare nedgång genom 57 kr ökar oddsen betydligt att aktien visat ett falskt utbrott på ovansidan. I detta scenario är det möjligt med fortsatt nedgång mot 51 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol TOBII.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto