Home > Analys: Köpsignal utlöst i Tobii.

Analys: Köpsignal utlöst i Tobii.

Tobii aktien bröt under måndagens handel ett snävt handelsintervall på ovansidan vilket utlöst en köpsignal. Det tidigare motståndet vid 42 kr har omvandlats till ett stöd och utgör en attraktiv ingångsnivå för fortsatt uppgång mot 47.50 kr.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Tobii är verksamt inom eyetracking, på en global marknad. Eyetracking är en teknik som gör det möjligt för datorer att veta var användare tittar. Företaget har tre affärsområden, Tobii Dynavox, Pro, samt Tech.

Aktien introducerades på Stockholmsbörsen den 24 april och har efter en lågpunkt på 32.50 kr handlats upp till som högst 49.90 kr i slutet av maj. Aktien har därefter rekylerat drygt 25 %, vilket tagit aktien ned för en lågpunkt på 36.55 kr. Denna botten testades i slutet av juni och i början av juli vilket resulterade i högre lägsta noteringar och bildandet av en stigande triangelformation. Motståndet vid taket i triangelformationen, runt 42 kr, forcerades under måndagens handel vilket utlöst en köpsignal med ett prisobjektiv på skillnaden mellan taket och botten av det tidigare intervallet, vilket ger en indikativ uppgångspotential i närheten av tidigare toppnotering runt 47.50 kr.

Eventuell avstämning av 42 kr ovanifrån som omvandlats till ett stöd utgör en fördelaktig ingångsnivå för ett köp mot i första hand 47.50 kr. Nödutgången placeras förslagsvis under 39.70 kr. Målkurs sätts till 47.50 kr med potential reservation för fortsatt uppgång vid en etablering ovanför tidigare toppnoteringar.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol TOBII.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto