Home > Analys: Köpsignal utlöst i ICA gruppen!

Analys: Köpsignal utlöst i ICA gruppen!

ICA gruppen utlöste förra veckan en köpsignal från en huvudskuldra formation, vilket ger ett indikativt prisobjektiv i närheten av 400kr så länge som utbrottet förblir intakt. Eventuell motreaktion ned mot 325kr utgör ett köpläge.

ICA gruppen tillhör en av de starkaste aktierna på Stockholmsbörsen efter en längre tids kraftansamling mellan 240 och 325kr. Aktien handlas i en stigande huvudtrend där aktien navigerar efter en väl definierad trendkanal där jämviktsvärdet i form av MA 40 veckor växelvis agerat som stöd och motstånd. Aktien forcerade jämviktsvärdet på ovansidan i början av året och har därefter visat teknisk styrka genom bildandet av en sekvens av stigande lågpunkter.

I ett längre perspektiv har aktiens sidåtgående rörelse sedan slutet av 2014 mynnat ut i en huvudkuldra bottenformation vilket ger ett indikativt prisobjektiv i närheten av 400kr vid en passering av 325kr på ovansidan. Så länge som utbrottet förblir intakt d.v.s. att 325kr agerar som ett stöd vid ett test ovanifrån är den tekniska bilden klart positiv vilket i kombination med avsaknaden av naturliga motstånd på ovansidan gör att ett köp har bästa möjliga förutsättningar för fortsatt uppgång.

Vi rekommenderar ett köp mellan 323-327kr. Målkurs sätts till 390kr, nödutgången placeras förslagsvis vid en stängning under 317kr.

Aktien handlas ovanför det långsiktigt stigande MA 4 0veckor.

ICA Gruppen
Entré köp 323-327kr Ticker ICA
Målkurs 390kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 317kr P/E 17.7
Senaste 334.30kr Direkt avk. 3.1%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ICA.

Veckodiagram

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto