Home > Analys: Köpsignal utlöst i Investor B.

Analys: Köpsignal utlöst i Investor B.

Redaktionen

Investor B har visat positiva signaler genom att bryta den medellånga fallande trenden och etablera sig ovanför det långsiktiga jämviktsvärdet, MA 40 veckor.

Investor B aktien har sedan toppnotering vid 363kr i april 2015 handlas i en svagt fallande trendkanal, vilket tagit aktien ned för ett test av kanaltaket i den långsiktigt stigande huvudtrenden, där aktien visat en kraftfull motreaktion under februari månad. Denna lågpunkt, runt 262kr, har köparna framgångsrikt försvarat i mitten av juni och början av juli månad vilket cementerar denna nivå som ett vägskäl mellan bull och bear.

Aktien har därefter visat styrketecken genom att passera kanaltaket i den medellånga fallande i mitten av augusti följt av ett kraftfullt avstamp på ovansidan under veckan. Köparna har därmed på ett tydligt sätt visat vem som håller i taktpinnen.

Så länge som utbrottet förblir intakt d.v.s. att aktien vid eventuell motreaktion håller sig ovanför 292kr är förutsättningarna goda för vidare uppgång. I ett förmodat uppgångs scenario finns motstånd vid 312, 340 samt all time highs vid 363kr.

Skulle aktien visa svaghet genom att stänga signifikant under 292kr öppnas det upp för vidare nedgång mot 284 följt av 263kr.

INVESTOR
Entré köp 300.50kr Ticker INVE B
Målkurs 339kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 290kr P/E neg
Senaste 302kr Direkt avk. 3.3%

Vi ser en idealisk ingångsnivå för ett köp vid 300.50kr. Målkurs sätts till 339kr. Nödutgången placeras förslagsvis vid en stängning under 290kr.

Aktien handlas över det långsiktigt svagt fallande 40 veckor glidande medelvärde.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol INVE B.

Veckodiagram

Taggar:
Fed