Home > Analys: Köpsignal utlöst i Kinnevik.

Analys: Köpsignal utlöst i Kinnevik.

Kinnevik B utlöste under måndagen en köpsignal från en bottenformation i form av en huvudskuldra. Aktien visade en rekordomsättning i samband med köpsignalen vilket ger positiva signaler och god chans för ett test av tidigare toppnotering inom kort.

Kinnevik B aktiens kurskurva visade i slutet av förra året en trendacceleration på ovansidan vilket ofta slutar i en mini krasch eller helomvändning av den långsiktiga trenden. Det har stundtals varit svårt att avgöra om det inledande fallet på drygt 20 % i början av året var starten av en större korrigering eller en sedvanlig rekyl om än något större än vanligt.

Detta förhållande verkar nu ha klarnat då aktien visat positiva tecken efter utbrottet från en mindre konsolidering mellan 220 och 240 kr i maj månad. Aktien har etablerat en stigande trend och har med måndagens utbrott genom motståndet runt 276 kr under extrem omsättning tydligt visat att köparna tagit kommandot.

Kursdiagrammet liknar en större bottenformation i form av en huvudskuldra vilket indikerar en prisuppgång på runt 60 kr från måndagens utbrott. Motståndet runt 276 kr har omvandlats till ett stöd vilket utgör en fördelaktig ingångsnivå för köp positioner i aktien.

Vi rekommenderar ett köp i intervallet 276 – 280 kr. En stoploss placeras förslagsvis under den stigande trenden vid 263 kr. Målkurs 335 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol KINV B

 

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto