Home > Analys: Köpsignal utlöst i Klövern B.

Analys: Köpsignal utlöst i Klövern B.

Klövern B har utlöst en köpsignal från en huvudskuldra bottenformation vilket indikerar en uppgång mot 10.80kr i ett första skede. Eventuell motreaktion ned mot 9.80kr utgör ett köpläge.

Klövern B har efter en lågpunkt på 7.05 kr i december 2014 handlats till en toppnotering på 10.65 kr i februari 2015… för att därefter bilda en sekvens av stigande bottnar och toppar inom ett väl definierat handelsintervall i form av en stigande trendkanal.

Aktien har sedan mitten av oktober visat en sidledes utveckling vilket tagit sig form av en huvudskuldra bottenformation. För två veckor sedan bröt aktien nacklinjen inom denna formation när motståndet vid 9.80kr passerades med kraft, vilket utlöst en köpsignal. Prisobjektivet indikerar en uppgång mot 10.80kr i ett första skede.

Passeringen av 9.80kr på ovansidan har återigen vänt huvudtrenden till stigande… även om MA 40 veckor inte riktigt hunnit i kapp med priset än. På längre sikt, om 10.80kr forceras, finns det potential att aktien kan nå taket i trendkanalen runt 12.50kr innan det kan bli tal om en större motreaktion.

Vi ser eventuell motreaktion ned för ett test av 9.80kr som omvandlats till ett stöd som bästa möjliga ingångsnivå för en rörelse mot prisobjektivet. Nödutgången placeras förslagsvis vid en stängning under 9.55kr.

Skulle aktien trotsa uppgångs scenariot genom att signifikant stänga under 9.80kr anses köpsignalen vara omkullkastad med åtföljande nedgång mot 9.10kr.

Aktien handlas ovanför det fallande 40 veckors glidande medelvärde.

Klövern B
Entré köp 9.80kr Ticker KLOV B
Målkurs 10.80kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 9.55kr P/E 4
Senaste 9.96kr Direkt avk. 4%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol KLOV B.

Veckodiagram

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto