Home > Analys: Köpsignal utlöst i Lundin Mining!

Analys: Köpsignal utlöst i Lundin Mining!

Lundin Mining utlöste en köpsignal förra torsdagen då aktien bröt motståndet runt 31.50 under ökad omsättning. Aktien är betydligt starkare än omxs30 index och vi har siktet inställt på en uppgång till i första hand 36 kr.

Vi skrev förra tisdagen att det fanns goda förutsättningar för uppgång i Lundin mining, då aktien handlats i en längre tids konsolidering där stigande lågpunkter uppvisats vilket i kombination med omslagsformation gav en positiv underton.

En forcering av motståndet runt 31.50 kr utlöser en köpsignal och detta är en signifikant förändring av beteendet i aktien speciellt om omsättningen ökar i samband med utbrottet. Två dagar senare forcerade aktien motståndet och stängde nära dagshögsta där omsättningen mer än dubblades i jämförelse med vad som är normalt.

En stark köpsignal har utlösts och det ser således mycket positivt ut framöver. Prisobjektivet från huvudskuldra formation indikerar en uppgång mot 38 kr men tidigare toppar finns redan runt 36 kr vilket sannolikt leder till en paus i uppgången.

Under fredagen sjönk börsen kraftigt och Lundin Mining öppnade nedåt för ett återtest av motståndet som nu omvandlats till en stödnivå. Aktien nådde som lägst 31.14 kr och stängde nära dagshögsta vilket stödjer ett fortsatt uppgångsscenario i aktien och vi har en positiv inställning så länge som aktien handlas över 30.50 kr.

Vi ser rekyler som köpvärda framöver speciellt i närheten av 31.50 kr nivån.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är stigande. Det kortare glidande medelvärdet i form av 40 dagars glidande medelvärde är svagt stigande. Närmaste motstånd finns runt tidigare toppar vid 36 kr. Stöd finns runt 31.50 kr.

Aktien handlas på Svenska börsen med symbol LUMI

Nyckeltal P/E P/S P/B Direktav. Utdelning Vinst/aktie Eget kapital
21,7 (8,88) 4,0 (2,06) 0,8 (1,15) 0 (0,71) 0 1,47 40,13
Tal inom parentes avser branschsnitt
(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)

 

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto