Home > Analys: Köp på rekyl i Lundin Petroleum.

Analys: Köp på rekyl i Lundin Petroleum.

Lundin Petroleum har nyligen gjort en trendvändning då aktien bröt motståndet i form av den fallande trenden samtidigt som aktien utlöste en köpsignal från en huvudskuldra formation. Rekyler ned mot 130 kr nivån är köpvärda framöver.

Ett flertal analyshus har i takt med aktiens kraftiga avstamp från 110 kr nivån i början av februari höjt rekommendation från tidigare sälj till neutral. Swedbank Markets påpekar att aktien har en rekordlåg värdering om man ser till aktiepriset i förhållande till substansvärdet och har höjt rekommendationen till starkt köp från tidigare köp. De har en riktkurs på 175 kr och menar att en potentiell affär kring det norska oljefältet Johan Sverdrup, enbart den skulle innebära en aktievärdering på 113 kr, och totalt 230 kr för oljebolagets alla tillgångar.

Ser man på den tekniska bilden har Lundin petroleum har varit en riktig underpresterare på börsen sedan toppen runt 185 kr från januari 2012. Aktien har tappat drygt en tredjedel av börsvärdet och den tekniska bilden har varit mörk under en längre tid. Detta har nu ändrats då aktien utlöste en köpsignal från en huvudskuldra formation då 129 kr nivån passerades i slutet av mars månad.

Aktien har även forcerat motståndet vid den fallande trenden vilket innebär goda förutsättningar för vidare uppgång mot i första hand motståndet vid tidigare toppar runt 146 kr nivån.  Prisobjektivt från huvudskuldra formation indikerar en minimum uppgång mot 149 kr.

Då trenden har vänt till stigande gäller det att försöka köpa aktien på rekyl, speciellt i närheten av 130 kr nivån som numera omvandlats till en stödnivå. En stoploss placeras förslagsvis under 125 kr då den korta upptrenden brutits signifikant.

Aktien handlas vid det sidåtgående 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är starkt stigande. Närmaste stöd finns runt 130 kr. Motstånd finns vid 146 följt av 154 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol LUPE.

Nyckeltal
P/E P/S P/B Direktav. Utdelning Vinst/aktie Eget kapital
82,6 (40,98) 5,4 (3,69) 5,1 (3,70) 0 (0) 0 1,63 26,52
Tal inom parentes avser branschsnitt
(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)

 

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto