Home > Analys: Köpsignal utlöst i Melker Schörling.

Analys: Köpsignal utlöst i Melker Schörling.

Melker Schörling utlöste under måndagen en köpsignal då aktien forcerade taket i en symmetrisk triangelformation på ovansidan. Rekyler är köpvärda framöver speciellt i närheten av utbrottsnivån runt 360 kr.

 Vi skrev förra veckan att Melker Schörling aktien hade goda förutsättningar för ett utbrott på ovansidan då aktien är en av de starkaste aktierna på Stockholmsbörsen och ligger i en långsiktigt stigande trend. Inom den stigande trenden har aktien visat på hälsosamma rekyler vars uppgift är att justera ett överdrivet köpsentiment till en mer normal nivå, som möjliggör nya sunda uppgångsfaser.

Aktien handlades innan utbrottet i en kraftansamlingsfas, inom en symmetrisk triangelformation ,vars utbrott ofta sker i enlighet med den långsiktigt underliggande trenden och därmed klassificeras som en fortsättningsformation. Då aktien forcerat taket i triangelformationen har en köpsignal utlösts och ett potentiellt prisobjektiv är skillnaden mellan taket och botten i formation vilket i detta fall indikerar en möjlig uppgång till strax ovanför 400 kr.

För er som köpte på utbrott i enlighet med tidigare rekommendation finns det goda förutsättningar för vidare uppgång så länge aktien håller sig ovanför 360 kr nivån. Skulle aktien de kommande dagarna rekylera ned till utbrottsnivån ges en ”andra” chans att komma in på attraktiva nivåer. En stoploss placeras förslagsvis under 350 kr, en nivå aktien inte bör nå efter en köpsignal blivit utlöst. Målkurs sätts till 390 kr.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är svagt stigande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är stigande. Då aktien handlas runt all time highs finns inga naturliga motstånd på ovansidan. Närmaste stöd finns vid utbrottsnivån runt 360 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol MELK

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto