Home > Analys: Köpsignal utlöst i Micro Systemation.

Analys: Köpsignal utlöst i Micro Systemation.

Micro Systemation har efter ett flertal försök till slut lyckats stänga ovanför 56kr nivån på veckobasis vilket utlöst en köpsignal. Närmaste avstämningsnivå på ovansidan finns vid 70kr.

Micro Systemation är en mycket volatil aktie som efter en formidabel uppgång under 2015, uppvisat en kraftfull rekyl där aktien fallit tillbaka nästan 62 % av den tidigare uppgångsfasen. Sedan mitten av juni har aktien handlats inom ett sidledes handels intervall, som mynnat ut i bildandet av ett stöd vid 45 kr och motstånd vid 56kr.

Intervalltaket vid 56kr har för första gången på veckobasis, visat en signifikant stängning därovan, vilket utlöst en köpsignal och är en stark indikation att köparna tillsvidare tagit över taktpinnen. Det tidigare motståndet har omvandlats till ett starkt stöd och utgör tillsvidare skiljelinjen mellan bull och bear. Närmaste avstämningsnivå på ovansidan utgör av motståndet vid 70, 75 samt all time highs vid 88.80kr.

Så länge som utbrottet förblir intakt d.v.s. eventuell rekyl framöver respekterar 56kr som ett stöd är förutsättningarna goda för ett framtida test av tidigare högsta notering. Skulle aktien trotsa ett uppgångs scenario genom att falla tillbaka och signifikant stänga under 56kr på veckobasis finns stöd vid 49 följt av 45kr.

Micro Systemation
Entré köp 56-57kr Ticker MSAB B
Målkurs 69.50kr Marknad OMXS Small Cap
Nödutgång 54kr P/E 25.1
Senaste 61.25kr Direkt avk. 3.6%

Vi ser ett eventuellt test av 56-57 kr ovanifrån som ett köpläge mot i första hand 69.50kr. Nödutgången placeras förslagsvis vid en stängning under 54kr.

Aktien handlas under det svagt fallande 40 veckors glidande medelvärde.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol MSAB B.

Veckodiagram

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto