Home > Analys: Köpsignal utlöst i Millicom .

Analys: Köpsignal utlöst i Millicom .

Millicom aktien utlöste förra veckan en stark köpsignal genom att forcera motståndet vid 530kr. Bottenformationen indikerar en uppgång mot 700kr, vilket gör en rekyl köpvärd.

Millicom aktien har utvecklats svagt jämfört med OMXS30 index under en längre tid då aktien varit fastlåst de senaste tio åren i ett bredare handelsintervall mellan 200 och 823 kr. Inom detta intervall uppstår främst kortsiktiga swing trading möjligheter i form av stöd och motstånd. Under kortare perioder har aktien även visat en trendande rörelse inom detta intervall och då navigerat efter det långsiktiga jämviktsvärdet, MA 200.

Aktien har efter en högre botten i november 2016 handlats i en stigande trend och forcerat ett flertal tekniska motståndsnivåer, och nu senast förra veckan… genombrottet på ovansidan från 530kr nivån, som fastlåst aktien sedan december 2015.

Vid utbrottet bildades en stor grön stapel under kraftigt ökad omsättning vilket stärker den nuvarande köpsignalen. En idealisk ingångsnivå för ett köp är ett återtest ovanifrån runt 530kr… men även om rekylen inte blir så pass djup förväntas ett test av åtminstone 540kr.

Bottenformationen indikerar en uppgång mot 700kr vilket sammanfaller med topparna från 2014-15 vilket gör att ett köp redan på dagens nivåer har en attraktiv risk reward.

Så länge som utbrottet förblir intakt d.v.s. eventuell motreaktion på veckobasis stänger ovanför 530kr är förutsättningarna goda för en bestående uppgång.

Aktien handlas ovanför det långsiktigt stigande 40 veckor glidande medelvärde.

Millicom
Entré köp 540kr Ticker MIC SDB A
Målkurs 635kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 510kr P/E neg
Senaste 569kr Direkt avk. 4.1%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol MIC SDB.

Veckodiagram

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto