Home > Analys: Köpsignal utlöst i Mycronic.

Analys: Köpsignal utlöst i Mycronic.

Mycronic aktien har utlöst en köpsignal från en tre månaders bottenformation. Aktien är köpvärd på rekyl framförallt i närheten av utbrottsnivån runt 93.50kr, inför en förmodad uppgång mot tidigare toppnotering.

Mycronic aktien utlöste en köpsignal under september när aktien forcerade motståndet vid 91.50kr, vilket ledde till ett test av tidigare högsta notering.

En vändning nedåt under oktober tog aktien förbi det tidigare motståndet, som omvandlats till ett stöd, vilket var ett initialt svaghetstecken, men en botten bildades strax därefter och uppvisandet av en sekvens av stigande bottnar sedan december indikerade underliggande styrka. Ett positivt utbrott uppvisades förra veckan under starkt stigande omsättning vilket ger goda odds för ett rekylköp inför ett test av tidigare topp vid 118.50kr.

Vi rekommenderar ett köp på rekyl mellan 93.50-96kr, som omvandlats till ett starkt stöd. Målkurs sätts till 113kr. Nödutgången placeras förslagsvis vid en vecko stängning under 90.50kr.

Skulle aktien mot förmodan söndergrusa köpsignalen genom att signifikant stänga under 92kr förväntas ett test av 83.50kr vilket om passeras öpppnar upp för vidare nedgång mot 73.50kr.

Aktien handlas över det utplanande 40 veckors glidande medelvärde.

Mycronic
Entré köp 93.50-96kr Ticker MYCR
Målkurs 113kr Marknad OMXS Mid Cap
Nödutgång 90.50kr P/E 15.7
Senaste 100.50kr Direkt avk. 2.5%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol MYCR.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto