Home > Analys: Köpsignal utlöst i Nordea…

Analys: Köpsignal utlöst i Nordea…

Nordea aktien har signalerat att rekylen från mitten av 2017 är över genom att passera swing högsta under stigande omsättning. Aktien är köpvärd runt 91.50kr.

Nordea aktien har likt de övriga storbankerna visat teknisk styrka genom att passera tidigare swing topp under ökad omsättning. Detta är en signifikant positiv utveckling då aktien rekylerat med 61.8% av den tidigare uppgången och misslyckats att attrahera ett bestående säljintresse efter att ha testat april botten.

Aktien har sedan början av 2016 navigerat efter 91.50kr som växelvis agerat som stöd och motstånd. Gårdagens uppgång och stängning ovanför denna nivå stärker uppgångs scenariot framöver och så länge som aktien på veckobasis stänger ovanför 89kr är den nuvarande köpstyrkan intakt.

Vi rekommenderar ett köp på rekyl ned not 91.50kr. Nödutgången placeras förslagsvis under 88kr. Målkurs sätts konservativt till 99kr.

Värt att notera att de övriga storbankerna likt Nordea visat tecken på återhämtning, med då det långsiktiga jämviktsvärdet MA 40 är fallande i samtliga fall vore det naturligt med en tids sidåtgående rörelse för att MA 40 skall plana ut inför en vändning uppåt.

Aktien handlas vid det långsiktigt fallande 40 veckors glidande medelvärde.

Nordea Bank
Entré köp 91.0kr Ticker NDA SEK
Målkurs 99kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 88kr P/E 11.2
Senaste 93.58kr Direkt avk. 7.1%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol NDA SEK.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto