Home > Analys: Köpsignal utlöst i Nordea.

Analys: Köpsignal utlöst i Nordea.

Nordea aktien har i samband med en bättre än förväntad delårsrapport brutit sig fri från den tidigare konsolideringsfasen och handlas på all time highs. En rekyl ned mot 97.50 kr utgör en fördelaktig ingångsnivå för ett köp.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Nordea aktien befinner sig i en långsiktigt stigande trend, vars trendstyrka tog paus då aktien sedan september haft mer av en sidledes utveckling mellan 82 och 97.40 kr. Denna sidledes utveckling har nu i efterhand visat sig vara en kraftansamlingsfas där aktien nyligen brutit sig fri på ovansidan i samband med en bättre än förväntad delårsrapport.

Aktien visade ett rörelseresultat på 1.157 miljoner euro för det fjärde kvartalet mot väntade 1.113 miljoner euro.

Det var allt som krävdes för att aktien med kraft forcerade motståndet runt 97.30 kr. Aktien stängde upp hela 9.5 % under kraftigt ökad omsättning och lyckades även passera en tidigare högsta notering på 101 kr vilket ger mycket goda förutsättningar för starten av en större rörelse. Skillnaden mellan botten och taket av det tidigare handelsintervallet ger en indikativ uppgångspotential mot 112 kr.

På kort sikt är aktien kraftigt överköpt och nödutgången för ett köp är alltför vid för att vi skall kunna rekommendera ett köp på dagens nivåer. Vi avvaktar istället den kommande rekylen, där ett köp runt 97.50 ger en mycket attraktiv riskprofil då en stop loss kan placeras på 94 kr. Målkursen sätts konservativt till 112 kr.

Aktien handlas under det långsiktigt stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är fallande. Närmaste motstånd finns vid 91.50 följt av 96 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol NDA SEK.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto