Home > Analys: Köp Peab på rekylen

Analys: Köp Peab på rekylen

Peab utlöste en köpsignal då 44 kr nivån passerades i slutet av förra veckan. Aktien befinner sig i en långsiktigt stigande trendkanal och handlas runt motståndet vid kanaltaket vilket troligtvis startar en rekyl ned för ett återtest, runt 44 kr, vilket skapar ett köpläge.

Peab aktien har gått mycket starkt på börsen efter en passering av 40 kr nivån i början av året. Aktien steg snabbt 10 % från den utlösta köpsignalen, för att därefter rekylera ned för ett test av utbrottsnivån. I testet bröts stödet marginellt och stundtals såg det ut som en falsk köpsignal hade utlösts. Aktien har därefter stigit kraftigt och utlöste en ny köpsignal då konsolideringen runt 44 kr forcerades.

Aktien befinner sig således i ett liknande läge där en köpsignal blivit utlöst, men kortsiktigt är aktien något överköpt. Aktien befinner sig dessutom vid kanaltaket som agerar som ett motstånd vilket ökat sannolikheten ytterligare för starten av en rekyl inom kort.

Skulle aktien rekylera ned för ett återtest av 44 kr nivå skapas ett fördelaktigt köpläge. En stoploss placeras förslagsvis under 42.50 kr. Målkurs 47 kr.

Aktien handlas över det långsiktigt stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är stigande. Närmaste stöd finns runt 44 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol PEAB B

Nyckeltal
P/E P/S P/B Direktav. Utdelning Vinst/aktie Eget kapital
46,7 (19,69) 0,3 (0,61) 1,8 (3,16) 3,8 (4,07) 1,80 1,00 25,99
Tal inom parentes avser branschsnitt
(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto