Home > Analys: Köpsignal utlöst i Ratos B.

Analys: Köpsignal utlöst i Ratos B.

Ratos B har de senaste månaderna utvecklats starkt efter att ha bildat en högre lägsta notering i samband med ett test av oktober botten. Under tisdagen utlöstes en köpsignal när aktien forcerade motståndet vid 53 kr. Så länge som aktien handlas ovanför utbrottsnivån är förutsättningarna goda för en uppgång mot 61 kr.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Ratos B har varit en riktig underpresterare på börsen sedan april 2014 då aktien toppade ur på 67.50 kr. Aktien bröt igenom jämviktsvärdet i form av MA-200 i juli 2014 och har därefter inte lyckats med en bestående notering därovan, vilket sållat bort aktien som en lämplig långsiktig placering. Detta håller succesivt på att förändras, i takt med den starka utvecklingen aktien uppvisat efter ett test av oktober botten.

På kort sikt befinner sig aktien i en starkt stigande trend efter att visat en högre lägsta notering under januari månad. Då aktien under tisdagen forcerat motståndet vid 53 kr indikeras en potentiell uppgång till skillnaden mellan taket och botten av det tidigare handelsintervallet vilket ger en indikativ målkurs strax ovanför 61 kr.

Så länge som aktien handlas ovanför utbrottsnivån vid 53 kr finns det goda förutsättningar att detta prisobjektiv uppfylls. Skulle aktien mot förmodan visa svaghet är det först vid en notering under 51 kr som den positiva börsbilden sönderslås.

Vi rekommenderar ett köp vid 53 kr. Nödutgången placeras förslagsvis under 51 kr. Målkurs sätts till 61 kr.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är fallande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är stigande. Närmaste stöd finns vid 48 kr. Motstånd finns vid 53 följt av 58 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol RATO B.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)

 

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto