Home > Analys: Köpsignal utlöst i SAAB.

Analys: Köpsignal utlöst i SAAB.

SAAB aktien har utlöst en köpsignal under tilltagande omsättning från en huvudskuldra formation. Eventuell rekyl ned mot 212 kr som omvandlats till ett stöd utgör en fördelaktig ingångsnivå för ett köp.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

SAAB aktien bildade i samband med en stororder från Brasilien i slutet av 2013 ett större gap, ett så kallat breakaway gap vilket indikerar en total omvärdering av bolaget och ledde till en rad uppjusterade riktkurser från ett flertal analyshus. Aktien nådde som högst 212 kr i början av juni och har därefter tagit sig ned för ett återtest av gapet som visat sig hålla vilket stärker scenariot om ett breakawayg gap och betydligt högre kurser framöver.

Inom den sidledes konsolideringen har aktien bildat en huvudskuldra formation där aktien i slutet av förra veckan forcerade nacklinjen under tilltagande omsättning, vilket utlöst en köpsignal. Prisobjektivet indikerar en uppgång på drygt 50 kr, men det finns goda förutsättningar för betydligt högre kurser då aktien handlas på all time highs utan några naturliga vinsthemtagningsnivåer att navigera efter.

Så länge som aktien handlas ovanför utbrottsnivån är den tekniska bilden tydligt positiv vilket även bekräftats av ett OBV värde på all time highs.

Vi ser en eventuell rekyl ned mot 212-213 kr som en fördelaktig ingångsnivå för ett köp. Nödutgången placeras förslagsvis under 205 kr, en nivå aktien inte bör nå med tanke på den nyligen utlösta köpsignalen. Målkursen sätts konservativt till prisobjektivet runt 262 kr.

Aktien handlas över det långsiktigt stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är stigande. Närmaste stöd finns vid 212 kr. Då aktien handlas på all time highs finns inga naturliga motstånd att navigera efter.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SAAB B.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto