Home > Analys: Köpsignal utlöst i Sandvik.

Analys: Köpsignal utlöst i Sandvik.

Sandvik aktien har genom ett utbrott på ovansidan ökat oddsen för vidare uppgång mot april toppen från 2015 vid 108kr. Stödet runt 91kr utgör en köpnivå inför fortsatt uppgång.

Sandvik aktien är en långsiktigt svag aktie som toppade ur redan 2007 på kursen 150.80kr. Sedan 2013 har aktien handlas i ett bredare handelsintervall mellan 71 och 109 kr. Detta intervall bröts på nedsidan i september 2015 men misslyckades att attrahera en bestående säljkraft vilket lett till bildandet av ännu ett konsolideringsintervall mellan 69 och 88kr.

I slutet av april var aktien uppe och testade intervalltaket vilket kraftigt avvisades och cementerade denna nivå som ett avgörande motstånd på ovansidan. Intervalltaket har därefter avvisats ett flertal gånger. Var gång har aktien har funnit köpare en bra bit ovanför intervallbotten vilket indiker en latent köpkraft.

Denna köpkraft tog överhanden i slutet av juli genom att forcera intervalltaket vilket utlöst en köpsignal. Validiteten i köpsignalen bekräftades genom ett lyckosamt återtest av intervalltaket i början av augusti. Minsta motståndets lag har med utbrottet, på ett distinkt sätt skiftat till stigande vilket gör rekyler köpvärda.

En idealisk ingångsnivå för ett köp är ett test av avvisningssvansen i hammer formationen runt 91kr. Nödutgången placeras förslagsvis vid en stängning under 86kr. Målkurs sätts konservativt till 105kr.

Sandvik
Entré köp 91kr Ticker SAND
Målkurs 105kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 86kr P/E 37.8
Senaste 93.50kr Direkt avk. 2.6%

Skulle aktien mot förmodan visa svaghet genom att stänga signifikant under utbrottsnivån vid 88kr är risken förhöjd att vi bevittnat en falsk köpsignal, med åtföljande nedgång mot MA 40 veckor runt 81.50kr.

Aktien handlas över det långsiktigt stigande 40 veckors glidande medelvärde.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SAND.

Veckodiagram

Taggar:
Fed
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto