Home > Analys: Köpsignal utlöst i SEB A.

Analys: Köpsignal utlöst i SEB A.

SEB A utlöste under gårdagen en köpsignal i samband med en passering genom tidigare topp och en forcering av det långsiktiga jämviktsvärdet underifrån. Aktien är köpvärd ovanför 78kr.

Banksektorn har de senaste veckorna uppvisat tydlig styrka genom att de fyra storbankerna alla brutit den fallande trendkanal som de handlats i sedan juli toppen från 2015.

Under gårdagen utlöste SEB A en köpsignal genom att passera maj toppen samtidigt som det långsiktiga jämviktsvärdet passerades underifrån. Tekniskt sett har aktien brutit sig loss på ovansidan från en huvudskuldra liknande bottenformation. Prisobjektivet indikerar en uppgång mot 95 kr i första hand vilket även sammanfaller med ett tidigare motstånd. Detta utgör således uppgångspotentialen på kort sikt.

Passeras denna nivå i ett senare skede finns nästa avstämningsnivå i form av motstånd vid 100, 105 samt 111kr inför en ny högsta notering. Så länge som utbrottet förblir intakt d.v.s. eventuell motreaktion får inte understiga 78kr på nedsidan är huvudscenariot fortsatt uppgång.

Analys sponsrad av Vontobel
Välkommen till Vontobels värld av strukturerade produkter.

 

BULL SEB A X3 VON

Entré köp
82kr
Målkurs
94.75kr
Nödutgång
78kr

Vi rekommenderar ett köp runt 82kr. Målkurs sätts till 94.75kr. Nödutgången placeras förslagsvis vid en stängning under 78kr.

Aktien handlas ovanför det långsiktiga jämviktsvärdet i form 40 veckors glidande medelvärde.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SEB A.

Veckodiagram

Taggar:
Fed
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto