Home > Analys: Köpsignal utlöst i Securitas B.

Analys: Köpsignal utlöst i Securitas B.

Securitas aktien har brutit sig loss på ovansidan från en två årig kraftansamling under tilltagande omsättning vilket utlöst en stark köpsignal. Prisobjektivet indikerar vidare uppgång mot 181kr.

Securitas aktien har efter en trendaccelerering på ovansidan i början av 2015 -då aktien handlades på en sträckt nivå i jämförelse med det långsiktiga jämviktsvärdet -haft en lugnare utveckling som det senaste två åren mynnat ut i ett sidledes handelsintervall mellan 125 och 153kr.

Förra veckan bröt aktien detta intervall på ovansidan under starkt ökad omsättning vilket utlöst en köpsignal. Prisobjektiv är skillnaden mellan taket och botten av det tidigare handelsintervallet vilket indikerar vidare uppgång mot 181kr så länge som aktien på veckobasis fortsätter att stänga ovanför 153kr.

Vi ser aktien köpvärd på rekyl för ett återtest av 153kr som omvandlats till ett starkt stöd. Nödutgången placeras förslagsvis vid en veckostängning under 149kr. Målkurs sätts till 180kr.

Det långsiktiga jämviktsvärdet i form av MA 40 veckor har sedan juni månad tagit en positiv lutning.

Securitas B
Entré köp 153-154.50kr Ticker SECU B
Målkurs 180kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 149kr P/E 19.6
Senaste 158.30kr Direkt avk. 2.6%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SECU B.

Taggar:

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.