Home > Analys: Köpsignal utlöst i SKF B!

Analys: Köpsignal utlöst i SKF B!

SKF B forcerade förra veckan motståndet vid 180kr vilket utlöst en ny köpsignal inom den stigande huvudtrenden. Eventuellt återtest ovanifrån utgör ett köpläge mot 193kr i första hand.

SKF aktien har sedan ett år tillbaka visat positiva signaler genom att bryta den fallande trenden från 2015 och etablera sig ovanför det stigandejämviktsvärdet, MA 40 veckor. Aktien har därefter brutit sig loss på ovansidan från en större bottenformation och noterat en ny swing högsta under februari vilket bekräftar den stigande huvudtrenden.

Vi har tidigare poängterat att forceringen av 166kr på ovansidan var en signifikant positiv utveckling då denna agerat som skiljlinje mellan bull och bear. Så länge som aktien handlas ovanför denna nivå är förutsättningarna goda att aktien påbörjat en långsiktig vändning uppåt på väg mot tidigare toppnoteringar. På resans gång finns ett flertal avstämningsnivåer i form av motstånd vilket om passeras ger klartecken för vidare uppgång mot nästa nivå o.s.v. Närmaste motstånd finns vid 182, 193, 210 samt 230kr.

Då aktien nyligen forcerat motståndet vid 180kr har detta omvandlats till ett stöd och utgör en köpnivå mot i första hand 193kr. Nödutgången placeras förslagsvis vid en stängning under 176kr.

I ett långsiktigt perspektiv handlas aktien i mitten av ett två årigt handelsintervall i en förmodad rörelse på väg mot övre delen av tradingintervallet.

Skulle aktien visa svaghetstecken genom att signifikant stänga under utbrottsnivån öppnas det upp för vidare test av det avgörande stödet runt 166kr.

SKF B
Entré köp 180kr Ticker SKF B
Målkurs 193kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 176kr P/E 20.7
Senaste 181.20kr Direkt avk. 3%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SKF B.

Veckodiagram

Taggar:
ECB
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto