Home > Analys: Köpsignal utlöst i SSAB A.

Analys: Köpsignal utlöst i SSAB A.

SSAB A aktien forcerade i slutet av december motståndet vid 43kr vilket utlöst en köpsignal inom den stigande huvudtrenden. Aktien är köpvärd på rekyl mellan 43-44.50kr.

SSAB A aktiens långsiktiga svaghet bröts i juli 2016 då aktien med god marginal forcerade MA 40 veckor på ovansidan följt av en ny swing högsta. Aktien har därefter bekräftat trendbrottet genom uppvisandet av en sekvens av stigande bottnar och toppar ovanför MA 40 veckor som numera har en positiv lutning.

Under sensommaren bildades ett sidledes handelsintervall mellan 38.50 och 43kr. Detta intervall bröts på ovansidan i slutet av december under tilltagande omsättning vilket utlöst en ny köpsignal. Så länge som utbrottet förblir intakt d.v.s. aktien respekterar 43kr som ett stöd vid test ovanifrån är förutsättningarna goda för vidare uppgång mot 55 följt av 58.50kr.

En idealisk ingångnivå för ett köp är ett återtest av 43kr men för att inte riskera att missa vidare uppgång föreslås ett köp redan vid 44.50kr. Nödutgången placeras förslagsvis vid en stängning under 41kr. Målkurs sätts till 53kr.

Värt att observera är aktiens tydliga motreaktion vid MA 40 veckor, för närvarande runt 40kr, vilket utgör sista anhalten för att den tekniska bilden skall förbli positiv.

Aktien handlas ovanför det långsiktigt stigande jämviktsvärdet, MA 40 veckor.

SSAB
Entré köp 43-43.50kr Ticker SSAB A
Målkurs 53kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 41kr P/E 23.6
Senaste 46.60kr Direkt avk. 0

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SSAB A.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto