Home > Analys: Köpsignal utlöst i Stora Enso R

Analys: Köpsignal utlöst i Stora Enso R

Stora Enso aktien har brutit sig fri från en symmetrisk triangelformation efter en mindre kraftansamlingsfas vilket öppnar upp för vidare uppgång mot 89kr i första hand.

Stora Enso aktien har efter en vändning nedåt i april 2015 handlats inom ett allt snävare intervall som tagit sig form av en symmetrisk triangelformation. Inom denna formation har kursrörelserna sedan februari avtagit och en mindre kraftansamlingsfas mellan 64.30 och 74kr skapats. I mitten av juli bröts intervalltaket vilket utlöst en köpsignal som tagit aktien upp för en toppnotering på 78.90kr.

Så länge som utbrottet förblir intakt d.v.s. att aktien stänger ovanför 74kr är förutsättningarna goda för vidare uppgång mot 89kr följt av ett test av toppen vid 101.80kr från februari 2015. Detta utgör uppgångs potentialen på kort sikt. På längre sikt ser det betydligt tuffare ut då aktien har betydande handelsområde på ovansidan som måste forceras innan fri sikt ges för ett test av all time highs.

Då uppgångspotentialen åtminstone kortsiktigt är betydligt större än en stoploss föreslås ett köp runt 75.50kr. Målkurs sätts konservativt till 88kr. Nödutgången i form av en stoploss placeras förslagsvis vid en stängning under 71.50kr.

Stora Enso R
Entré köp 75.50kr Ticker STE R
Målkurs 88kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 71.50kr P/E 8.2
Senaste 75.60kr Direkt avk. 4.0%

Skulle aktien mot förmodan visa svaghet genom att stänga betydligt under utbrottsnivån runt 74kr är risken för ett falskt utbrott förhöjd där närmaste stöd finns vid 66kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol STE R.

Veckodiagram

Taggar:
Fed
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto