Home > Analys: Köpsignal utlöst i Sweco B.

Analys: Köpsignal utlöst i Sweco B.

Sweco B aktien har utlöst en köpsignal genom att passera motståndet vid 192kr vilket öppnar upp för ett test av all time highs. Aktien köpvärd mellan 193-200kr.

Sweco B aktien har sedan juni 2017 rekylerat med 61.8% av den tidigare uppswingen vilket gjort aktien redo för en ny uppgångsfas.

Aktien gjorde en botten i början av februari vid 153.70kr efter en marginell forcering av ”fibonacci talet 61.8% rtr”. Aktien har därefter visat teknisk styrka genom att uppvisa stigande bottnar…som lett till att motståndet i form av tidigare swing högsta passerats med lätthet. Detta har utlöst en köpsignal, vilket öppnar upp för ett test av all time highs och eventuellt starten av en trendande rörelse på ovansidan. För att nå dit finns ett mindre motstånd runt 218kr.

Då aktien gjort ett tydligt avstamp på nedsidan efter en djup rekyl har risken för vidare bakslag reducerats. Detta gör aktien intressant för ett köp på rekyl. En idealisk ingångsnivå vore ett återtest av stödnivån runt 193kr, men för att inte riskera att missa en potentiall uppgångsfas rekomenderar vi ett köp redan runt 200kr. Nödutgången placeras förslagsvis vid en stängning under 185kr. Målkurs sätts konservativt till 231kr med reservation för betydande uppsida om toppen från 2017 forceras under tilltagande omsättning.

Sweco
Entré köp 193-200kr Ticker SWECB
Målkurs 231kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 185kr P/E 21
Senaste 204.40kr Direkt avk. 2.4%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SWEC B.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto