Home > Analys: Köpsignal utlöst i Tele2 B.

Analys: Köpsignal utlöst i Tele2 B.

Tele2 B har på månadsbasis stängt ovanför 109kr vilket är en mycket signifikant positiv utveckling då aktien handlats därunder sedan 2001. Prisobjektivet från köpsignalen indikerar vidare uppgång mot 188kr.

Tele2 aktien har de senaste decennierna varit en mycket tråkig aktie då aktien varit fastlåst i ett handelsintervall… som med åren snävats till ytterligare. Detta har gjort aktien lämplig för swing trading med lägre tidshorisont och därmed avkastningskrav.

Buy and hold har inte varit aktuellt förrän nu då aktien med genombrottet på ovansidan och med bakgrund av den oerhört långa kraftansamlingsfasen… bör ha rejält med lyftkraft. Prisobjektivet indikerar en uppgång mot 188kr… men det är inget som säger att det inte kan bli betydligt mer än så. Förutsättningarna är goda för starten av mångårig trendande rörelse på ovansidan.

Så länge som aktien på veckobasis fortsätter bekräfta utbrottet d.v.s. tillåts att handlas under 109kr för att i slutet av veckan stänga därovan är köpsignalen intakt. Vi föreslår ett köp runt fredagens stängningskurs och rekommenderar att man snittar ned sig vid ytterligare rekyl mot 110kr. Målkurs sätts initialt till 130kr. Nödutgången placeras förslagsvis vid en stängning under 105kr.

Den långa trenden i form av 12 månaders glidande medelvärde är stigande.

Tele2
Entré köp 113.2pkr Ticker TEL2B
Målkurs 130kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 105kr P/E 181
Senaste 113.20kr Direkt avk. 3.5%

Aktien handlas på Svenska börsen med symbol TEL2 B.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto