Home > Analys: Köpsignal utlöst i Telia Company.

Analys: Köpsignal utlöst i Telia Company.

Telia Company har utlöst en köpsignal genom att signifikant forcera 40.40kr på ovansidan. Prisobjektivet indikerar fortsatt uppgång mot 45.50kr.

Telias Company är en långsiktig underpresterare då aktien fortfarande handlas under hälften av introduktionskursen. Aktien har efter ett misslyckat utbrottsförsök i mitten av april 2015 haft en mycket svag utveckling. Sekvensen av fallande toppar har indikerar att aktien varit ointressant för ett köp.

Sedan maj 2017 har detta förhållande ändrats till det positiva hållet, då aktien forcerat tidigare swing topp… MA 40 veckor fått en positiv lutning…som resulterat i ett utbrott på ovansidan för ett par veckor sen. Vid utbrottet ökade omsättningen vilket i kombination med en 12 månaders kraftansamlingsfas ger goda odds för en bestående rörelse på ovansidan.

Då risken på nedsidan avtagit och aktien visar en hög direkt avkastning på 5.4% rekommenderar vi ett köp på rekyl. En idealisk ingångsnivå är ett återtest av utbrottsnivån ned mot 40.40kr, men för att inte riskera att missa uppgången föreslås ett köp redan vid 41.20kr. Målkurs sätts till 45kr.

Nödutgången placeras förslagsvis vid en stängning under 39.80kr.

Det långsiktiga jämviktsvärdet, MA 40 veckor är stigande.

Aktien handlas på Svenska börsen med symbol TLSN.

Telia Company
Entré köp 41.20kr Ticker TLSN
Målkurs 45kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 39.80kr P/E 97.2
Senaste 43.43kr Direkt avk. 5.4%

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto