Home > Analys: Köpsignal utlöst i Wallenstam.

Analys: Köpsignal utlöst i Wallenstam.

Wallenstam har efter en längre tids kraftansamling forcerat motståndet runt 76kr… vilket öppnar upp för vidare uppgång mot 92kr. Eventuell avstämning av 76kr ovanifrån utgör en idealisk ingångsnivå för ett köp.

Wallenstam handlas inom en långsiktigt stigande trendkanal där kanalbotten utgör stöd vid vinsthemtagning och kanaltaket markerar ett behov av en andhämtningsfas. Aktien har sedan december 2014 handlats i en sidåtgående rörelse mellan 59 och 76kr. Inom denna konsolidering har aktien haft gott om tid att samla kraft vilket gör att forceringen av intervalltaket för två veckor sedan har goda förutsättningar att leda till en bestående rörelse på ovansidan.

Då aktien handlas på all time highs finns inga naturliga motstånd i form av tidigare toppar vilket gör aktien extra intressant. En idealisk köpnivå ligger runt stödet vid 76kr, då en stoploss i detta scenario kan placeras snävt i förhållande till uppgångspotentialen.

Nödutgången placeras förslagsvis vid en stängning på veckobasis under 74kr. Målkurs sätts till 91.50kr.

Skulle aktien mot förmodan visa svaghet genom att signifikant stänga under utbrottsnivån är risken förhöjd för en falsk köpsignal med åtföljande nedgång, understödd av utbrottshandlare som är felaktigt positionerade. I detta scenario förväntas nedgång mot 70kr i första hand.

Aktien handlas över det långsiktigt stigande 40 veckors glidande medelvärde.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol WALL B.

Wallenstam
Entré köp 76-77kr Ticker WALL B
Målkurs 91.50kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 74kr P/E 7.2
Senaste 78.85kr Direkt avk. 2.2%

Veckodiagram

Taggar:
DAX
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto