Home > Analys: Köpsignaler på gång i Electrolux

Analys: Köpsignaler på gång i Electrolux

Electrolux kommer med sin halvårsrapport i morgon torsdag. I vår analys av Electrolux den 12 april rekommenderade vi att man skulle blanka aktien på uppåtrekyler.

Aktien låg då i ca 138 kr och vi siktade på att aktien skulle gå ner till ca 124-115 kr. Electrolux B har sedan dess varit nere på 122,7 kr som lägst den 14 juni.

Nu har emellertid läget stabiliserats för Electrolux B. Både den långa och den korta trenden pekar uppåt.

Electrolux B har också redan fått en del köpindikationer, men aktien får en tydligare köpsignal först om den etablerar sig över motståndet vid ca 143 kr.

Skulle Electolux B stänga över 143 kr, aktien handlas i skrivande stund i 143,7 kr, får aktien en köpsignal ur en upp- och nedvänd huvudskuldra-formation. Formationen indikerar att aktien har goda möjligheter att gå upp till ca 163 kr.

På vägen dit stöter dock aktien på starka motståndsområden både vid ca 154 kr och ca 158 kr som kan ge aktien problem, i alla fall temporärt, i sin uppgång.

Electrolux B har de närmaste stödnivåerna kring ca 137 kr från en uppåtgående trendlinje samt vid ca 136 kr, ca 129 kr och vid ca 121-124 kr från horisontella stödnivåer. Aktien har också en gammal uppåtgående trendlinje som i dagsläget ger ett stöd vid ca 127 kr.

Stochastic-indikatorn ligger på höga nivåer och visar därmed på att aktien är överköpt. Detta är emellertid ingen säljsignal i sig självt. En aktie kan nämligen fortsätta att vara överköpt en längre tid om den kommit in i en stark trend.

Får Electrolux B köpsignalen rekommenderar vi att man köper aktien på de eventuella nedåtriktade rekyler som kan uppstå. Sikta på uppgångar till ca 154-158 kr i första hand.

Köp gärna mindre positioner och var extra nogrann med stop loss hanteringen. Denna uppgångsfas vi nu är inne riskerar nämligen ta slut i augusti-september. Se vår OMXS30 analys den 11 juli.

Stop loss om aktien stänger under 135 kr. Flytta upp stop lossen allt eftersom positionen visar mer och mer vinst.

Electrolux B (Dagsdiagram)
Electrolux B (Dagsdiagram)

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.