Home > Analys: Köpstyrka tillbaka i Rocket Internet!

Analys: Köpstyrka tillbaka i Rocket Internet!

Köpstyrka tittade fram i Rocket Internet på fredagen, vilket målar upp en bild att det kan vara dags att börja återta förlorad mark. Bolagets aktie befinner sig även strax ovanför ett översålt territorium, men uppvisar positiva tongångar redan nu för en vändpunkt…

Få Minianalys Svenska Aktier automatiskt till din e-post varje dag innan börsen öppnar! 

Det har varit en volatil resa under året för Rocket Internet. Bolaget är en av världens största e-handelsinriktade inkubatorer och riskkapitalbolag.

Den stora nedgången som triggades i första kvartalet uppstod när Kinnevik avyttrat en stor del av sin post i bolaget, därefter tog bolagets aktie med raketfart en resa vidare norrut som tog oss tillbaka över 20 euro.

Resan norrut tog oss dessutom upp till 22 euro, här tog det däremot stopp. En teknisk nyckelnivå befinner sig omkring denna prisnivå vid 21.50 euro, och efter en inledningsvis kamp fick vi en resa som nu ser ut att bottnat ut vid 17 euro.

Strax under nuvarande notering befinner sig tekniska stödnivån vid 16.50 euro, men på fredagen fick vi en ”hammer”. Vi stängde alltså i övre regionen trots en nedgång till strax under 17 euro intradag.

Detta tillsammans med att bolagets aktie befinner sig strax över ett översålt scenario i RSI indikatorn, tycker vi oss se underliggande positiva tongångar.

Samtidigt ökar sannolikheten för att vi kan få en vändpunkt redan nu, då köpstyrka väntas kliva in i bilden på allvar kring dessa prisnivå, då vi befinner oss strax ovanför all time low strax under 15.50 euro.

Vi bedömer att ett köpläge finns redan idag omkring 17.50 euro, som har en hög sannolikhet att besökas redan på måndagen.

Därefter ser vi en inledningsvis resa upp till omkring 18.40 innan vi får visst mothugg från säljare.

Vår målkurs landar på 19.75 euro, vilket är strax under tekniska motståndsnivån som befinner sig vid 20 euro. Förslagsvis placeras en stop loss redan vid 16.75 euro.

Rocket Internet annonserade så sent som den 28 juni att bolaget förväntas sälja sin resterande ägarpost i Lazada Group S.A, motsvarande 8.8 procent till Alibaba Group Holding Limited. Lazada har varit en stor framgång för bolaget sedan lanseringen 2012 i Sydostasien, och har blivit en ledande e-handelsinriktad spelaren i regionen sade bolagets vd Oliver Samwer.

Aktien handlas på Xetra, under symbol RKET.

Analys: Köpstyrka tillbaka i Rocket Internet!

Rocket Internet
Entré köp €17.500 Ticker RKET
Målkurs €19.750 Marknad Xetra
Nödutgång €16.750 P/E N/A
Senaste €17.720 Direkt avk. N/A
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto