Home > Analys: Köpstyrka tittar fram i Autoliv!

Analys: Köpstyrka tittar fram i Autoliv!

Så sent som i november kom vi tidigare ut med en köpsignal på Autoliv, och en uppgång till målkursen 1045 kronor uppnåddes även. Kort därefter den 2 februari kom dock en kraftig nedgång i Autoliv, som fångades upp av en tydlig stödnivå, och köpstyrka har nu uppenbarats och ett attraktivt köpläge har uppstått redan nu.

Få Minianalys Svenska Aktier automatiskt till din e-post varje dag innan börsen öppnar! 

Autoliv som tidigare under 2016 hade en relativt tråkig utveckling, fullkomligt exploderade med en uppgång i kring november då vi på Tradingportalen även släppte en analys.

Vår målkurs på 1045 kronor uppnåddes mycket riktigt, men strax därefter kom en successiv nedgång, som därefter den 2 februari i år fick uppleva en kraftig nedgång till strax över 900 kronor.

Just kring 900 kronor har vi dels en sentimental heltalsnivå som ofta sätter sina klor, men även historiskt under ett års tid har vi upplevt kraftig volym, vilket därmed innebar att vi förväntade oss att köpare skulle kliva in i bilden för att stoppa en fortsatt vidare nedgång.

Köpstyrkan uppenbarades mycket riktigt, och vi har nu etablerats över 920 kronor där största volymen befunnit sig.

Utifrån volymen bekräftas köpstyrkan, samtidigt som vår RSI indikator även lämnat en tydligt översåld situation, vilket signalerar ytterligare positivt momentum i en vändpunkt som nu uppenbarats.

Köpläge har därmed uppstått redan i dagsläget, varpå ett attraktivt köp kan göras redan kring torsdagens stängning vid 938 kronor.

Inom kort räknar vi med ett mindre mothugg från säljare, då vi kommer att stöta på inte bara 200 dagars glidande medelvärde, men även 100 dagars glidande medelvärde.

Vi ser utrymme till en uppgång mot 980 kronor innan säljare på allvar kliver in i bilden, och ser även som den tidigare kraftigare nedgången vid delårsrapporten rent tekniskt som allt för kraftig, för att egentligen motiveras.

Tidigare lämnade vi förvisso målkursen till 1045 kronor kring samma ingångsnivå, men i och med den kraftiga nedgången, ser vi inte denna uppgången som lika solklar. Utrymmet finns dock på sikt beroende på resultat av bland annat kommande delårsrapporter.

Att vi inte har lika stort utrymme till uppgången skulle mycket väl även kunna bekräftas i kommande rapporter, då man i samband med delårsrapporten den 2 februari lyfte fram att kostnaden för råvaror förväntas öka med omkring 31 miljoner dollar under helåret 2017, jämfört mot 2016.

”Vi har nu motvind från stigande kostnader för råvaror, vilket återspeglas i vår prognos om en rörelsemarginal kring 8 procent i det första kvartalet”, sade bolagets vd Jan Carlson till Nyhetsbyrån Direkt på rapportdagen.

Även forskning och utveckling förväntas landa i det övre spannet om 6.5 – 7.0 procent under 2017.

Autoliv
Entré köp 938.00 kr Ticker ALIV SDB
Målkurs 980.00 kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 924.00 kr P/E 16.3
Senaste 938.00 kr Direkt avk. 2.2%

 

Vi rekommenderar ett köp redan idag kring torsdagens stängningskurs 938 kronor, målkursen landar på 980 kronor varpå tydligt motstånd från säljare förväntas uppenbaras. Nödutgången placeras förslagsvis redan vid 924 kronor.

Aktien handlas strax under 100 och 200 dagars glidande medelvärde.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ALIV SDB.

Analys: Köpstyrka tittar fram i Autoliv!

Taggar:
EU
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto