Home > Analys: Köpstyrka tittar fram i Axfood!

Analys: Köpstyrka tittar fram i Axfood!

Axfood inledde innevarande året med en kamp kring 155 kronor, varpå hög handelsaktivitet noteras. Höstens nedgång inleddes redan kring julihögsta, och bolagets aktie har tappat runt 20 procent fram tills idag. En positiv underton har skapats då onsdagens handel studsade på underliggande stödnivån, vilket öppnar upp för en trevlig vändpunkt.

Få Minianalys Svenska Aktier automatiskt till din e-post varje dag innan börsen öppnar! 

Axfood har handlats inom ett skakigt intervall efter tidigare utbrott mot uppsidan april 2015.

Vi noterar tydlig volym inom detta handelsintervall, som skapat tydliga värdeområde kring 131, 149 och 155 kronor.

Detta innebär att vi kring dessa prisnivåer upplever en mycket hög handelsaktivitet.

Dessa nyckelnivåer agerar både stöd som motstånd, beroende på hur priset utvecklar sig i aktien.

Detta betyder att i och med att vi upplevt en kraftig nedgång på runt 20 procent under hösten, har 131 kronor inväntat som en av dessa tydliga prisnivåer, i detta fall som tydligt stöd.

Onsdagens handel innebar en uppgång på lite mer än en halv procent, vilket i sin tur betyder att vi fann en vändpunkt vid stödnivån.

Därmed uppvisades en positiv underton, och i och med att vi under 131 kronor inte finner någon signifikant volym förrän vid 120 kronor, öppnar detta upp för en trevlig utveckling framöver.

Målkursen sätts till 149 kronor, vilket kan ses som en av de prisnivåer som innebär att säljarna kommer att kliva in i bilden och ge tydligt mothugg.

Vi ser en möjlig fortsatt resa norrut upp emot 155 kronor, men anser att resan hit med stor sannolikhet kommer att vara allt för skakig.

Tidigare i veckan upprepade bolagets vd Anders Strålman prognosen för helåret i en intervju med Bloomberg News, där ett rörelseresultat på omkring 1.900 miljoner kronor tidigare framförts.

När det gäller försäljning via internet som står allt mer i fokus, sade han att målet är att uppnå fem procent av den totala försäljningen via internet ”någon gång efter 2020”.

Under 2017 planerar Axfood att utöka med ytterligare tio fysiska butiker, varav sex Hemköp, tre Willys och en Snabbköp.

Axfood
Entré köp 133.00 kr Ticker AXFO
Målkurs 149.00 kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 127.50 kr P/E 18.5
Senaste 133.20 kr Direkt avk. 4.2%

 

Köp rekommenderas kring nuvarande prisnivå runt 133 kronor, och målkursen sträcker vi oss så långt som 149 kronor. Potential sträcker sig ända upp till 155 kronor, dock anses resan hit vara något mer riskbenägen. Nödutgången placeras förslagsvis redan vid 127.50 kronor.

Aktien handlas strax ovanför stödet vid 131 kronor, samtidigt som aktien noteras under 40 veckors glidande medelvärde sedan utbrottet tidigare i oktober.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol AXFO.

Analys: Köpstyrka tittar fram i Axfood!

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto