Home > Analys: Köpstyrka tittar fram i Fabege!

Analys: Köpstyrka tittar fram i Fabege!

Även fastighetsbolagen har tappat mark under sommaren, däribland Fabege som har fallit omkring -6.5 procent senaste kvartalet. Köpstyrka tittade dock fram på allvar under onsdagen, vid både översålt territorium samt vid tekniska stödnivåer. Med rygg från fortsatt köpstyrka, öppnar detta upp för attraktiva köplägen…

Få Minianalys Svenska Aktier automatiskt till din e-post varje dag innan börsen öppnar! 

Fastighetsbolaget Fabege har likväl fått präglas av nedgång sedan början av sommaren, och har tappat runt -6.5 procent i börsvärde. Aktien är däremot upp +4.77 procent sedan årsskiftet.

En mindre konsolideringsfas uppstod i mitten av sommaren, men därefter har vi klivit under tekniska nyckelnivåer som 50 och 100 dagars glidande medelvärde.

Köpstyrka tittade däremot fram på allvar i samband med att vi inte bara klev ned till ett översålt territorium, men även utmanande av det långsiktiga vägskälet i form av 200 dagars glidande medelvärde.

Att ett sådant tungt stöd fick bränsle från köpare, samtidigt som denna prisnivå väntades vara en stödnivå oavsett till följd av tung volym senaste året, var inte helt oväntat.

Bolagets aktie har haft upprepade besök i översålt territorium, och vid dessa nivåer har vi i samtliga fall senaste året fått trevliga rekyler.

Vi anser oss därmed inneha ett attraktivt köpläge strax över MA 200, kring 154 kronor.

Målkursen landar på 161.50 kronor, då vi finner en teknisk motståndsnivå vid denna prisnivå.

Om börssentimentet förbättras kommande veckor, i samband med att riskaptiten förbättras, eller att vi under oktober får överraskande positiva rapporter, ja då finns det utrymme för uppgång till 167 kronor.

Vid ett scenario där förnyad svaghet tittar fram, ja då begränsar vi ett sådant fall genom att förslagsvis placera en stop loss redan vid 152 kronor, eftersom detta öppnar upp för en potentiell nedgång mot årslägsta nivåer, framförallt vid 145 kronor som innehar tung volym.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol FABG.

Analys: Köpstyrka tittar fram i Fabege!

Fabege
Entré köp 154.00 kr Ticker FABG
Målkurs 161.50 kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 152.00 kr P/E 4.0
Senaste 156.00 kr Direkt avk. 2.6%
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto