Home > Analys: Köpstyrka tittar fram i ICA!

Analys: Köpstyrka tittar fram i ICA!

Efter ett par rejäl tapp från tidigare årshögsta och all time high i början av augusti, har det speglats positiva tongångar för ICA. Tekniskt underliggande stöd från långsiktigt vägskäl har lyft fram en positiv bild, och när köpstyrka tittade fram ordentligt på torsdagen lyfts nu blicken norrut…

Få Minianalys Svenska Aktier automatiskt till din e-post varje dag innan börsen öppnar! 

Med en stadig uppgång rean inledningsvis från årsskiftet, har ICA gått som ett skott från 265 kronor till nya höjder vid 340 kronor i början av augusti.

Efter att bolaget noterade nya rekordnivåer, uppdagades en urskakning av stoppar och profit targets, vilket resulterade i ett kraftigt tapp och nedgång till 305 kronor inom loppet av drygt ett par veckor.

ICA fick några veckor därefter ett nytt tapp efter mindre återhämtning, som sedan 27 september har sakta men säkert återhämtat sig med rygg från MA 200.

Köpstyrka tittade fram ordentligt på torsdagen, vilket bekräftar underliggande styrka, vilket samtidigt gör att vi är bekväma med att vi ser ett köpläge kring 311 kronor.

Målkursen landar på 324.75 kronor, varpå säljare beräknas kliva in i bilden på allvar, för att sätta ett stopp kring 325 kronor utifrån ett kortsiktigt perspektiv.

Om köpstyrkan inte i ett sådant läge klarar av att täcka det senaste gapet från slutet av september, och en tydlig svaghet dominerarar därefter, begränsar vi nedsidan genom att förslagsvis placera en stop loss vid 306.50 kronor, eftersom detta öppnar upp för utmanande av halvårslägsta…

Enligt ett pressmeddelande den 18 oktober framgick det att den litauiska konkurrensmyndigheten kommer att godkänna bolagets köp av UAB Palink. Bolaget driver dagligvarukedjan IKI, och godkänns under förutsättning att tidigare 17 utpekade butiker avyttras innan transaktionen slutförs.

ICA uppgav även den 9 oktober i ett pressmeddelande att försäljningen i de svenska butikerna steg med 4.4 procent i september 2017, jämfört med samma period i fjol.

Bolagets delårsrapport för tredje kvartalet presenteras inte förrän den 10 november.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ICA.

Analys: Köpstyrka tittar fram i ICA!

ICA Gruppen
Entré köp 311.00 kr Ticker ICA
Målkurs 324.75 kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 306.50 kr P/E 15.7
Senaste 311.70 kr Direkt avk. 3.4%
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto