Home > Analys: Köpstyrka tittar fram i Klövern B!

Analys: Köpstyrka tittar fram i Klövern B!

Efter en kraftig nedgång under hösten klev köparna tillbaka in i bilden igen strax under 9 kronor. Köpstyrka har därmed tittat fram i fastighetsbolaget som har stor potential till en trevlig återhämtning.

Få Minianalys Svenska Aktier automatiskt till din e-post varje dag innan börsen öppnar! 

Klövern är en av de fastighetsbolag som efter en kraftig uppgång i år pressats av den stigande femåriga räntan under hösten.

Efter en riktigt stark början av året har fastighetsbolagen visat sig vara en av höstens stora förlorare när sektorrotationen uppenbarades.

Med förnyad köpstyrka kring strax under 9 kronor, varpå tidigare hög handelsaktivitet upplevts ökar nu sannolikheten för en återhämtning i Klövern.

Resan beräknas dock inte vara helt smärtfri, utan inledningsvis förväntas säljare uppvisa motstånd kring 10 kronor, innan vägen öppnas upp för vidare uppgång till 11 kronor som är vår målkurs.

Målkursen på 11 kronor är även den prisnivå som historiskt skapat störst intresse bland investerare utifrån tidigare handelsaktivitet.

Den förnyade positiviteten som nu visat sina framfötter har inneburit att vi fått uppleva tre handelsdagar i tydligt positiva tongångar.

Rent tekniskt befinner sig Klövern fortfarande kring översålda nivåer, efter den nedgång på 25 procent som upplevts från all time high tidigare i september i år.

Detta innebär att vi därmed har två stora pusselbitar som stärker sannolikheten för en vändpunkt och vidare uppgång.

Vi ser god potential vid ingång redan i dagsläget runt nuvarande prisnivå, varpå en uppgång förväntas till 11 kronor.

Tidigare i veckan framgick det att storägaren och styrelseledamoten Rutger Arnhult ökat sitt innehav ytterligare via bolaget M2 Capital Management i fastighetsbolaget. Ytterligare köp till en kurs på 9:15 kronor har gjorts till ett värde runt 21 miljoner kronor.

I början av november uppgick Rutger Arnhults innehav till 15.8 miljoner A-aktier samt 103 miljoner B-aktier.

I slutet av oktober redovisade bolaget ett förvaltningsresultat på 321 miljoner kronor, klart bättre än tidigare 288 miljoner kronor.

Klövern
Entré köp 9.300 kr Ticker KLOV B
Målkurs 11.000 kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 8.750 kr P/E 3.9
Senaste 9.335 kr Direkt avk. 3.8%

 

Vi rekommenderar ett köp vid nuvarande prisnivå runt 9.300 kronor, och målkursen sätts till 11.000 kronor. Nödutgången placeras förslagsvis redan vid 8.750 kronor.

Aktien handlas under det långsiktiga jämviktsvärdet i form av 40 veckors glidande medelvärde.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol KLOV B.

Köpstyrka tittar fram i Klövern B!

 

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto