Home > Analys: Köpstyrka tittar fram i Tobii!

Analys: Köpstyrka tittar fram i Tobii!

Efter en kraftig nedgång har köpstyrka tittat fram i Tobii, som efter en nedgång på över 30 procent senaste kvartalet nu på torsdagen precis lämnat en tydlig översåld situation. Efter en sådan signifikant nedgång ser vi goda möjligheter för en rekyl norrut.

Få Minianalys Svenska Aktier automatiskt till din e-post varje dag innan börsen öppnar! 

Vår tidigare analys av Tobii för en månad sedan åkte på bakslag när bland annat Carnegie sänkte rekommendationen av bolaget, i samband med att man lyfte fram oro om svagare marknad i USA för Dynavox, vilket fått bolaget att tappa tydlig mark till nuvarande prisnivåer.

Efter torsdagens handel tittade äntligen tydlig köpstyrka fram, vilket samtidigt innebar att vi klev precis över en kortsiktigt översåld situation.

Första steget är nu taget, och bränsle till torsdagens förnyade köpstyrka stod kommentar från förvaltaren Marcus Schiller på Alcur i Handelsbankens EFN Börslunch, som sade att aktiekursen kan dubblas på ett år.

Andra steget blir nu att bibehålla köpstyrkan initialt fram till delårsrapporten om en vecka, och med tanke på att förväntningarna är låga inför rapporten, kan detta i sig tillsammans med en kraftigt pressad aktie vara en ytterligare positiv pusselbit i det hela vid en fundamentalt positiv överraskning.

Klart positiva signaler som sänds till Tobii, som tappat över 30 procent senaste kvartalet i börsvärde.

Att vi nu studsade kring 46 kronor är inte helt oväntat i sig, då denna prisnivå tidigare i januari 2016 upplevt svårigheter till utbrott, då aktien klev under kortfattat under några dagar.

Vår målkurs landar på 52 kronor, då vi ser möjligheter till en rekyl tillbaka till denna prisnivå inom kort.

Vi väljer hellre att ta ett initialt steg, för att därefter justera upp vår målkurs allt eftersom en positiv bild förstärks ytterligare, samtidigt som vi även låter vår stop loss följa efter.

I ett pressmeddelande den 11 april framgick det att Tobii Dynavox, som idag är en värdsledare inom alternativ och kompletterande kommunikation lanserade Indi, ett helt nytt kommunikationshjälpmedel för personer som saknar eller har nedsatt talförmåga.

Den Windows 10-baserade surfplattan Indi, kommer med den nyutvecklade kommunikationsmjukvaran Snap, unik på marknaden för pekbaserade samtalsapparater.

Tobii lämnar delårsrapport torsdagen den 27 april klockan 08:00.

Tobii
Entré köp 47.80 kr Ticker TOBII
Målkurs 52.00 kr Marknad OMXS Mid Cap
Nödutgång 46.50 kr P/E NEG
Senaste 47.80 kr Direkt avk. 0.0%

 

Attraktivt köpläge ses redan idag vid torsdagens stängningskurs 47.80 kronor, varpå målkursen landar på 52.00 kronor. Nödutgången förslagsvis placeras redan vid 46.50 kronor.

Aktien handlas under vår medeltalstrio som 50, 100 och 200 dagars glidande medeltal.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol TOBII.

Analys: Köpstyrka tittar fram i Tobii!

Taggar:
ECB
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto