Home > Analys: Kortsiktig blankningsmöjlighet i ABB.

Analys: Kortsiktig blankningsmöjlighet i ABB.

ABB aktien har visat svaghetstecken genom att falla tillbaka in i det undre handelsintervallet. Motståndet runt 166.50kr utgör tillsvidare en blankningsnivå mot i första hand 155kr.

ABB aktien har sedan årsskiftet visat tydlig styrka genom att handlas i en starkt stigande trend på veckobasis samtidigt som OMX Stockholm 30 index visat mer av en sidåtgående utveckling. Detta styrkeförhållande är under förändring då aktien under veckan rekylerat kraftigt och etablerat sig under 166.50 kr nivån som tidigare utgjort skiljelinjen mellan bull och bear.

Då aktien handlats tillbaka en bra bit in i det tidigare handelsintervallet och inte visat några starka tecken på att ta sig därifrån är det mest troliga scenariot ett misslyckat test av 166.50 kr underifrån, som leder till en ny säljvåg ned mot 155kr i första hand och eventuellt ett test av intervallbotten runt 139kr. Detta utgör således potentialen på nedsidan.

Entré sälj
166.50kr
Målkurs
155kr
Nödutgång
168kr

Då risken kan placeras snävt vid ett test av 166.50 kr underifrån föreslår vi att man inleder en blankning vid 166kr. Målkurs sätts konservativt till 155kr med reservation för möjligheten av fortsatt kursfall mot 139kr, En stoploss placeras vid en stängning ovanför 168kr.

Skulle aktien mot förmodan sönderslå ett nedgångs scenario genom att stänga signifikant ovanför 166.50kr på veckobasis öppnar det upp för fortsatt uppgång mot 176kr.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är svagt stigande.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ABB.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto