Home > Analys: Kortsiktig köp nivå i Sandvik.

Analys: Kortsiktig köp nivå i Sandvik.

Sandvik aktien handlas i övre delen av ett handelsintervall mellan 71 och 109 kr där aktien varit fastlåst sedan juli 2011. Aktien har nyligen utlöst en kortsiktig köpsignal inom intervallet där 99 kr nivån omvandlats till ett stöd.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Sandvik aktien tillhör en av de svagare aktierna på Stockholmsbörsen då aktien fortfarande handlas en bra bit under all time highs runt 150 kr från 2007. Sedan juli 2011 har aktien handlats i ett bredare handelsintervall mellan 71 till 109 kr vilket gör aktien ointressant för en långsiktig placering.

(Veckodiagram)
(Veckodiagram)

Från ett kortsiktigt perspektiv är aktien ”trading” vänlig då den respekterar stöd och motståndsnivåer väl. Aktien har efter en vändning vid intervallbotten i januari, forcerat ett mindre motstånd runt 99 kr i samband med en bättre delårsrapport än förväntat. Detta har omvandlats till ett stöd som visat sig hålla för ett första test och utgör tillsvidare en kortsiktig ingångsnivå inför ytterligare attack av intervalltaket. Nödutgången placeras förslagsvis under 96.50 kr.

Då börsen som helhet börjat visa svaghetssignaler och aktien misslyckats att forcera intervalltaket trots en bättre delårsrapport är det svårt att hitta den ”trigger” som behövs för att med kraft lämna detta större handelsintervall. Vi ser därför ytterligare test av intervalltaket som en fördelaktig säljnivå för eventuella långa innehav. Skulle aktien mot förmodan forcera intervalltaket är detta en positiv utveckling och öppnar upp för ett test av 114 kr i första hand.

Forceras stödet runt 99 kr utlöses en säljsignal och förväntan är i detta fall fortsatta kursfall mot 93.50 följt av 88.50 kr.

Slutsats: aktien är kortsiktigt intressant för ett köp ovanför 99 kr, men potentialen är starkt begränsad så länge som motståndet vid 109 kr är intakt.

Aktien handlas över det långsiktigt svagt stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är stigande.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SAND.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto