Home > Analys: Kortsiktig svaghet i Swedish Orphan Biovitrum.

Analys: Kortsiktig svaghet i Swedish Orphan Biovitrum.

Swedish Orphan Biovitrum är i slutfasen av en mindre huvudskuldra formation där ett brott av stödet vid 100 kr indikerar fortsatt nedgång mot 80 kr. På ovansidan är närmaste motstånd runt 110.50 kr.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Swedish Orphan Biovitrum har likt ett flertal av storbolagen visat en kursacceleration under våren vilket gjort aktien rejält överköpt i jämförelse mot det långsiktiga jämviktsvärdet, MA 200 med en notering på + 35 %. Aktien har därefter, i sedvanlig ordning visat en trendjustering som tagit aktien ned för en avstämning av MA 200 där aktien initialt funnit stöd.

Under nedgångsfasen har aktien brutit igenom stödet runt 110.50 kr vilket utlöst en mindre säljsignal och utgör en viktig referenspunkt inför framtida kursuppgångar. I diagrammet håller en mindre huvudskuldra formation på att bildas där ett brott av den psykologiskt viktiga 100 kr nivån utlöser en ny säljsignal med ett prisobjektiv i närheten av 80 kr.

Långsiktigt befinner sig aktien i en stadigt stigande trend med långsiktiga trendlinje stöd vid 82 följt av 70.50 kr, vilket gör aktien köpvärd kort efter en eventuell säljsignal genom stödet vid 100 kr. För swing tradern uppstår ett fördelaktigt ingångsläge för en kortsiktig blankning vid ett återtest av 110.50 kr underifrån, inför ett förmodat brott av 100 kr nivån. Målkurs sätts konservativt till 83 kr. Nödutgången placeras förslagsvis ovanför 115 kr.

Aktien handlas över det långsiktigt stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är sidåtgående.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SOBI.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto