Home > Analys: Kortsiktig swing möjlighet i Assa Abloy.

Analys: Kortsiktig swing möjlighet i Assa Abloy.

Assa Abloy handlas inom ett konsolideringsintervall vilket skapar ett kortsiktigt köpläge vid ytterligare test av stödet runt 168kr. Så länge som aktien på veckobasis stänger ovanför 168kr är förutsättningarna goda för en uppstuds.

Assa Abloy aktiens långsiktigt stigande trend har sedan mitten av 2015 visat en oregelbunden tendens då aktien efter en etablering ovanför MA 40 veckor, kort därefter visat på en etablering därunder. Detta fenomen kan utnyttjas genom att köpa vid en forcering av MA 40 veckor på nedsidan, med hypotesen till en återgång därovan, framförallt om aktien visat tecken på att stöd hittats. Detta scenario har uppvisats vid ett flertal tillfällen vilket resulterat i kortsiktiga motreaktioner.

Fortsätter de senaste veckornas rekyl uppstår på nytt ett kortsiktigt köpläge då aktien testar 168kr…som vid ett flertal tillfällen respekterats som ett stöd.. Så länge som aktien vid veckans slut stänger därovan är förutsättningarna för en uppstuds goda.

Vi föreslår ett köp runt 168.50kr. Nödutgången placeras förslagsvis vid en stängning under 164kr. Målkurs sätts till 179kr.

Skulle aktien mot förmodan visa svaghet genom att signifikant forcera 168kr följt av vidare nedgång genom 160kr ökar oddsen för ett genombrott av en toppformation med en indikativ nedgångspotential mot 120kr.

Den långsiktiga trenden i form av 40 veckors glidande medelvärde är svagt fallande.

Assa Abloy
Entré köp 168.50kr Ticker ASSA B
Målkurs 179kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 164kr P/E 22.4
Senaste 174.20kr Direkt avk. 1.9%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ASSA B.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto