Home > Analys: Kortsiktigt köpläge i Assa Abloy.

Analys: Kortsiktigt köpläge i Assa Abloy.

Den starka utvecklingen i Assa Abloy aktien har mynnat ut i en sidledes konsolidering mellan 330 och 350 kr. Då aktien är i närheten av intervallbotten skapas ett köpläge främst för den kortsiktige aktören.

Assa Abloy aktiens fenomenala uppgång från 70 kr i mars 2009, till som högst 356 kr kan vara över… I samband med högsta noteringen visades en reversal candlestick en så kallad shooting star vilket i detta fall har signifikant betydelse då denna uppkom i samband med ett falskt utbrott på ovansidan.

Aktien befinner sig fortfarande i en tydlig sekvens av stigande bottnar, bortsett från en falsk säljsignal i mitten av mars månad, vilket för den långsiktige aktören är positivt så länge som detta mönster är intakt. Det är först om aktien tar sig under förra lågpunkten runt 313 kr som en större trendvändning signaleras och en exit för den långsiktige investeraren.

För den snabbfotade kortsiktige spekulanten uppstår ett kortsiktigt köpläge runt stödet vid 330 kr inför en uppgång mot motståndet runt 350 kr. En stoploss placeras förslagsvis under 325 kr då stödet signifikant har forcerats signifikant och sannolikheten är stor för ett test av den avgörande 313 kr nivån.

Bryts 313 kr nivån i ett senare skede är det en negativ utveckling och förväntan är då en nedgång med åtminstone 43kr vilket är skillnaden mellan swing low och swing high men sannolikt starten av en större trendvändning.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är stigande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är sidåtgående. Stöd finns runt 330 kr. Motstånd runt 350 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ASSA B

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto